Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2016-09-21

A A A POLEĆ DRUKUJ

Suszenie żywności w myśl gospodarności

Zaczęła się kalendarzowa jesień - czas domowych przetworów. Od dawna jedną z popularnych metod konserwacji owoców lata i jesieni jest suszenie. Sprawdź, na co zwrócić uwagę podczas zakupu suszarki do żywności!       


Wakacje za nami, tak więc po raz ostatni przed zimowym okresem możemy zebrać dorodne jabłka, śliwki i morele, bakłażany, cukinie, papryki oraz grzyby (podgrzybki, borowiki), a nawet ulubione zioła i kwiaty. We właściwym przechowywaniu tych wszystkich plonów we własnej spiżarni pomoże odpowiedni sprzęt. Odpowiadając na potrzeby klientów firma MPM od 2002 roku dostarcza na rynek branży małego AGD suszarki spożywcze najwyższej jakości. Tego sezonu w ofercie pojawiły się dwa nowe modele suszarek MSG-06 oraz MSG-08. Dzięki nim jeszcze łatwiej będzie przygotować ogromne słoje z suszoną pietruszką, polskim czosnkiem, pokrzywą czy innymi owocami lata i jesieni! 

Wielkość urządzenia jest niezwykle ważna!

Zakup większego urządzenia do suszenia żywności pozwoli przygotować dużą ilość produktów za jednym razem. Ponadto, dobrym rozwiązaniem jest znalezienie takiego modelu, który po złożeniu zajmie niewiele miejsca i zmieści się w przeciętnej szafce kuchennej.

Ile sit i jak wysokie?

Od ilości sit zależy pojemność urządzenia. Istotna jest też ich wielkość i średnica. Najmniejsze suszarki mają 3 sita, największe - 10. Sprawdzajmy także, jak wysokie są sita, gdyż ich wysokie brzegi umożliwią suszenie większych kawałków żywności lub niektórych owoców i grzybów w całości.

Zwracajmy uwagę na moc!

Im moc urządzenia będzie wyższa, tym czas suszenia krótszy. Suszenie poszczególnych produktów może trwać od kilku do nawet kilkunastu godzin, dlatego warto wybierać urządzenia o większej mocy. Pamiętajmy jednak, że ustawienie zbyt wysokiej mocy może przesuszyć wierzchnią warstwę tkanek roślin czy grzybów z kolei pozostawiając wnętrze nieodpowiednio wysuszone. Wybierajmy więc tylko te urządzenia, które posiadają regulację temperatury. Przy mniejszym nadmuchu gorącego powietrza uda się dobrze i równomiernie wysuszyć nawet większe fragmenty warzyw czy owoców.           

Kolor, kolor, kolor!

Wiele osób będzie zwracać uwagę na wzornictwo urządzenia i jego kolor, ale warto pamiętać o tym, że najbardziej funkcjonalna suszarka spożywcza jest przeźroczysta! Daje to możliwość podglądania procesu suszenia, bez konieczności otwierania urządzenia.

Kupujmy zgodnie z ideą smart shoppingu!

Przede wszystkim starajmy się nie kupować pod wpływem impulsu! Chcąc znaleźć wysokiej klasy produkt w dobrej cenie kierujmy się zdrowym rozsądkiem, tak więc na poszukiwania i zakupy poświęćmy więcej czasu.

Suszarka spożywcza MSG-06
Cena: 180 zł

Funkcje:

  • szybko i skutecznie suszy: grzyby, owoce, warzywa
  • składana konstrukcja (zmniejszenie objętości urządzenia o 40 %) - ułatwia przechowywanie
  • 6 sit o średnicy 30 cm
  • 2-stopniowa regulacja nadmuchu gorącego
  • stała odległość między sitami podczas suszenia - 2,5 cm

Parametry techniczne:

  • zasilanie: 220-240V 50/60Hz
  • moc: 400 W

Suszarka spożywcza MSG-08
Cena: 200 zł

Funkcje:

  • szybko i skutecznie suszy: grzyby, owoce, warzywa
  • składana konstrukcja (zmniejszenie objętości urządzenia o 40 %) - ułatwia przechowywanie
  • 8 sit o średnicy 30 cm
  • 2-stopniowa regulacja nadmuchu gorącego
  • stała odległość między sitami podczas suszenia - 2,5 cm

Parametry techniczne:

  • zasilanie: 220-240V 50/60Hz
  • moc: 400 W

dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Galeria

PR NEWS